Akara hnědá - Cleithracara maronii Expand

Akara hnědá - Cleithracara maronii


0026

Nové

Poměrně klidná cichlida vhodná do společenských nádrží

Více podrobností

Není skladem

79 Kč

s DPH

Popis

Akara hnědá, je sladkovodní ryba původem z Jižní Ameriky, konkrétně z oblasti povodí řeky Amazonky. Jedná se o středně velkou a atraktivní rybu s klidným chováním mimo období tření.

  • Akara hnědá dorůstá délky obvykle mezi 10 až 15 centimetry. Samečci mají obvykle výraznější zbarvení a delší ploutve než samice. Jejich tělo je obvykle hnědé s černými a oranžovými odstíny, a často mají tmavé skvrny nebo pruhy po celém těle.
  • Tato ryba je klidného a mírumilovného temperamentu, což z ní činí vhodnou volbu pro společenská akvária.
  • Akara hnědá je teritoriální druh a může vykazovat agresi vůči jiným rybám, zejména v období rozmnožování. Je důležité poskytnout jim dostatečný prostor a úkryty v akváriu.
  • Jsou to masožravci a jejich strava by měla obsahovat kombinaci živé, mražené a suché potravy bohaté na bílkoviny. Mohou se živit drobnými korýši, hmyzem, živými nebo mraženými rybami a speciálními granulemi nebo vločkami pro cichlidy.
  • Akvárium pro akaru hnědou by mělo být dostatečně prostorné, s minimální kapacitou 150 litrů pro jeden pár. Důležité je mít dostatek úkrytů ve formě skal, kořenů nebo keramických trubek, které jim poskytnou prostor k úkrytu.
  • Teplota vody by měla být udržována mezi 24 až 28 °C a pH by mělo být mírně kyselé až neutrální.
  • Akara hnědá je relativně odolná ryba, dlouhověká a vhodná i pro začátečníky.
DOPRAVA RATAJ - AKVARIJNÍ ŽIVOČICHY VÁM DOVEZEME NAŠÍM AUTEM
  • Akvarijní živočichy Vám dovezeme v rámci našich rozvozů - termín přepravy závisí na tom, kdy máme nejbližší rozvoz Vaším směrem.
  • Po obdržení objednávky Vám zavoláme a domluvíme se na termínu doručení.
Navíc
  • Naše auto je plně klimatizováno s možností výhřevu pro chladné dny, čímž je zajištěn komfort pro živočichy v každém ročním období.
  • Máme potřebná oprávnění od státní veterinární správy pro přepravu ryb a živočichů.
ZDRAVÉ A VYBARVENÉ RYBY

Ryby nabízíme od r.2009 v kamenném obchodě Akvazoo Rataj. Za tu dobu jsme si nejen našli prověřené a zkušené chovatele, ale naučili jsme se rybám rozumět. Navíc:

  • Ryby krmíme japonským krmivem Hikari a krmivem Rataj pro extra vybarvení a vitalitu
  • Rybám pravidelně dopřáváme výluh z mandlovníkového listí. Mandlovníkové listí působí nejen bakteriostaticky, ale podporuje i kondici a vybarvení ryb.

BALENÍ RYB

  • Ryby jsou přepravovány v plastovém sáčku, který je dofouknutý kyslíkem
  • K zajištění tepelné izolace jsou ryby umístěny do polystyrenové krabice
AKLIMATIZACE ŽIVOČICHŮ

Před vypuštěním živočichů do akvária je třeba je pozvolna aklimatizovat na teplotu a hlavně chemismus vody v akváriu. Balík s živočichy necháme vytemperovat na pokojovou teplotu. Následně otevřeme sáček s živočichy a nalijeme do něj pozvolna vodu z akvária tak, aby jsme navýšili objem vody zhruba o 50%.Ryby necháme 15 minut aklimatizovat (ne déle), a poté je s obsahem celého sáčku pomalu nalijeme do akvária. pH akvarijní vody ve vašem akváriu by mělo být v rozmezí 6,5- 7,5 (zjistíte testem AKVIN) a nulový obsah nitritů (zjistíte testem  AZOTIN).

Reklamace

Ryby chováme a balíme tak, aby k Vám dorazily ve 100% kondici. Pokud by se vám ale něco nezdálo, prosíme Vás o vyfocení ryb ještě předtím, než je vypustíte do akváriaReklamaci spolu s fotkou nám odešlete na email info@rataj-spk.cz.

Důležité je dodržet kroky aklimatizace živočichů, aby ryby nedostaly šok.

Přečtětě si návod JAK CHOVAT AKVARIJNÍ RYBY

Parametry

Země původuJižní Amerika
Teplota (°C)23-27
Prodejní velikost3-5 cm
Max. velikost15 cm
ChováníPoměrné klidná, v období tření může být agresivnější
Min. velikost nádrže100l
BiotopJižní Amerika - Amazonka
Dop. počet rybChovat v páru
KrmivoVšežravec (živé, mražené, vločkové, granule, zelená potrava)
pH5,5-7
VěkMax. 10 let
Vhodný typ nádržeSpolečenská
TříděníCichlidy

Akvarijní živočichové