Paví očko - Poecilia reticulata Female F Expand

Paví očko - Poecilia reticulata samička


6014

Nové

Jedna z nejrozšířenějších akvarijních ryb, paví očko zná nejspíše každý, hodí se do všech akvárií s mírumilovnými rybami.

Mix pavích oček, samičky!

Více podrobností

Skladem

41 Kč

s DPH

Popis

Poecilia reticulata, známá také jako gupka nebo paví očko, je sladkovodní rybka původem z Jižní Ameriky. Je to drobná, ale živá a barevná ryba, která je populární mezi akvaristy.

  • Gupka dorůstá délky obvykle mezi 3 až 6 centimetry, přičemž samečci jsou obvykle menší než samice. Jsou známí svým pestrobarevným zbarvením a krásnými ocasními ploutvemi.
  • Tato ryba je mírumilovná a společenská, což z ní činí vhodnou volbu pro společenská akvária. Jejich aktivní a živý charakter přispívá k živosti akvarijního prostředí.
  • Gupky jsou viviparní ryby, což znamená, že samice rodí živá mláďata namísto kladení vajec. Jsou schopné se rychle rozmnožovat, takže pokud si přejete chovat gupky, mějte na paměti, že se populace může rychle rozrůstat.
  • Gupky jsou všežravci a jejich strava by měla obsahovat kombinaci živé, mražené a suché potravy. Mohou se živit drobnými korýši, hmyzem, řasami a suchými vločkami určenými pro tropické ryby.
  • Akvárium pro gupky by mělo být dostatečně prostorné s měkkým substrátem a místy k úkrytu. Rostliny, zejména plovoucí, mohou poskytnout rybám úkryt a také přispět k lepší kvalitě vody.
  • Gupky preferují teplotu vody kolem 22-27 °C a neutrální až mírně alkalické pH. Důležité je udržovat dobré parametry vody a pravidelně monitorovat kvalitu vody v akváriu.
  • Pohlavní rozdíly jsou výrazné, samečci mají pestřejší zbarvení, výrazné ocasní ploutve a gonopodium, což je modifikovaná ploutev, kterou samci používají při rozmnožování.
  • Chov gupky je relativně snadný, protože jsou odolné a nenáročné na péči. Jsou to ryby vhodné pro začátečníky v akvaristice.
DOPRAVA RATAJ - AKVARIJNÍ ŽIVOČICHY VÁM DOVEZEME NAŠÍM AUTEM
  • Akvarijní živočichy Vám dovezeme v rámci našich rozvozů - termín přepravy závisí na tom, kdy máme nejbližší rozvoz Vaším směrem.
  • Po obdržení objednávky Vám zavoláme a domluvíme se na termínu doručení.
Navíc
  • Naše auto je plně klimatizováno s možností výhřevu pro chladné dny, čímž je zajištěn komfort pro živočichy v každém ročním období.
  • Máme potřebná oprávnění od státní veterinární správy pro přepravu ryb a živočichů.
ZDRAVÉ A VYBARVENÉ RYBY

Ryby nabízíme od r.2009 v kamenném obchodě Akvazoo Rataj. Za tu dobu jsme si nejen našli prověřené a zkušené chovatele, ale naučili jsme se rybám rozumět. Navíc:

  • Ryby krmíme japonským krmivem Hikari a krmivem Rataj pro extra vybarvení a vitalitu
  • Rybám pravidelně dopřáváme výluh z mandlovníkového listí. Mandlovníkové listí působí nejen bakteriostaticky, ale podporuje i kondici a vybarvení ryb.

BALENÍ RYB

  • Ryby jsou přepravovány v plastovém sáčku, který je dofouknutý kyslíkem
  • K zajištění tepelné izolace jsou ryby umístěny do polystyrenové krabice
AKLIMATIZACE ŽIVOČICHŮ

Před vypuštěním živočichů do akvária je třeba je pozvolna aklimatizovat na teplotu a hlavně chemismus vody v akváriu. Balík s živočichy necháme vytemperovat na pokojovou teplotu. Následně otevřeme sáček s živočichy a nalijeme do něj pozvolna vodu z akvária tak, aby jsme navýšili objem vody zhruba o 50%.Ryby necháme 15 minut aklimatizovat (ne déle), a poté je s obsahem celého sáčku pomalu nalijeme do akvária. pH akvarijní vody ve vašem akváriu by mělo být v rozmezí 6,5- 7,5 (zjistíte testem AKVIN) a nulový obsah nitritů (zjistíte testem  AZOTIN).

REKLAMACE

Ryby chováme a balíme tak, aby k Vám dorazily ve 100% kondici. Pokud by se vám ale něco nezdálo, prosíme Vás o vyfocení ryb ještě předtím, než je vypustíte do akvária. Reklamaci spolu s fotkou nám odešlete na email info@rataj-spk.cz.

Důležité je dodržet kroky aklimatizace živočichů, aby ryby nedostaly šok.

INFORMACE

Přečtětě si návod JAK CHOVAT AKVARIJNÍ RYBY

Parametry

Země původuJižní Amerika
Teplota (°C)22-27
Prodejní velikost2-3 cm
Max. velikost4-6 cm
ChováníMírumilovné
Min. velikost nádrže40l
Dop. počet rybHejno s převahou samic, počet dle objemu akvária

Akvarijní živočichové