Pogostemon stellatus "Broad leaf" Expand

Pogostemon stellatus "Broad leaf"

Rataj Rataj

10809P

Nové

Nádherně barevná rostlina s hustými listy

Více podrobností

Skladem

55 Kč

s DPH

Popis

  • Původ: pochází z Papuy Nové Guineje
  • Čeleď: Lamiaceae
  • Morfologie: Nad vodou rostlina vytváří plazivé růžice velmi hustě olistěné. Listy vyrůstají v hustých přeslenech, jsou čárkovitě protažené 4-6 cm dlouhé a jen asi 2-4 mm široké, zelené až červenohnědé barvy. Pod vodou je rostlina neobyčejně dekorativní, listy se protáhnou na délku 6-8 cm a podle množství světla a výživy se zbarví do zlato purpurova. Celá rostlina má potom průměr 12-14 cm, je nádherně barevná, hustotou svých listů připomíná vánoční stromeček.
  • K rozvinutí celé škály barev však stále potřebuje dostatek světla (0,6 W/L+), CO2 a živiny. Pro krásné barvy doporučujeme hnojivo Bioflor master s obsahem dusičnanů, fosforečnanů, draslíku a mikroživin. Navzdory vysokým nárokům na živiny tato forma P. stellatus méně vybíravě reaguje na různé úrovně živin nebo jejich nedostatek. Navíc "Broad Leaf" nemá tendenci vytvářet zmrzačené vrcholové výhonky a házet více postranních výhonků.
  • Umístění akváriu: Sázíme do středních partií akvária a pravidelně zaštipujeme. Jednotlivé stonky sadíme v dostatečné vzdálenosti, aby se rostlina mohla pěkně rozrůst.
  • P. stellatus 'Broad Leaf' je nádherná rostlina, která dodá kontrast a barvu do akvária. Díky svým nápadným barvám a robustnímu vzrůstu vynikne i ve větších akváriích.

Dárek zdarma k nákupu rostlin:
Rostliny za 600 Kč a více : 150 ml CO2 Vital
Rostliny za 1200 Kč a více : 500 ml CO2 Vital

Parametry

Země původuAsie
Náročnostnáročná
Rychlost růstustřední
Umístění v akváriustřední část akvária
Výška (cm)15-30
Šířka (cm)10-20
Teplota (°C)22-28
Světelné požadavkyvysoké
RodPogostemon
BarvaČervená, růžová

Akvarijní rostliny