Sleva Ruwal ORP měřič a regulátor Expand

ORP měřič a regulátor

Ruwal Ruwal

5200

Nové

 ORP controller průběžně monitoruje hodnotu ORP v akváriu a je schopen pomocí ovládané zásuvky spínat ozonizátor, aby se ORP pohybovalo v optimální hodnotě.

Více podrobností

Momentálně nedostupné

1 381 Kč

s DPH

2 301 Kč s DPH

-40%

Popis

ORP - redox potenciál nám poněkud zjednodušeně udává stupeň množství kyslíku ve vodě a její znečištění organickými látkami.  Pokud je voda hodně znečištěná a obsahuje málo kyslíku, je redox potenciál nízký, má hodnotu 250 mV a méně. V těchto podmínkách špatně fungují užitečné bakterie, hromadí se kal, dělají se hodně řasy a povlaky na hladině, ryby jsou malátné a náchylné k onemocnění. Optimální redox potenciál je 250-400 mV. Dosáhneme ho  pravidelným odkalováním a výměnou vody, zajištění rovnováhy mezi kyslíkem a oxidem uhličitým. K nejúčinějším metodám patří aplikace ozonu, který intenzivně odbourává organické látky, zvyšuje  redox, čistí vodu a vytváří v akváriu všeobecně zdravé podmínky. ORP controller průběžně monitoruje hodnotu ORP v akváriu a je schopen pomocí ovládané zásuvky spínat ozonizátor, aby se ORP pohybovalo v optimální hodnotě.

Přístroj se skládá:

  • Display
  • Nastavení optimální hodnoty ORP - SET
  • LED světlo signalizující nízkou hodnotu ORP a sepnutí zásuvky do chodu
  • Přepínač aktuální hodnoty ORP a  optimální hodnoty SET.
  • Připojení elektrody
  • Ovládací zásuvka pro vstup ozonizátoru
  • Vidlice pro zapojení přístroje do sítě

 

Přístroj neobsahuje ORP elektrodu, kterou je nutno zakoupit zvlášť.

 

Zapojení

1. Připojíme ORP elektrodu a umístíme ji do akvária tak, aby její konec s kabelem vyčníval z vody.

2. Zapojíme přístroj do sítě

3. Nastavíme ORP - SET přepínač do polohy SET a nastavíme si hodnotu ORP, kterou v akváriu chceme dosáhnout.

4. Přepínač vrátíme zpět do polohy ORP takže na displayi se ukáže aktuální ORP hodnota. Elektroda potřebuje zpočátku asi 3 dny, aby se „usadila“ a ukazovala správně. Přístroj je továrně nastaven a nepotřebuje kalibraci. Elektrodu čistíme každé 2-3 týdny měkkým štětcem.

Technika a vybavení