Chihiros LED S serie S1128 1200mm 114-130cm 65W stříbrná Expand

Chihiros LED S serie S1128 1200mm 114-130cm 65W stříbrná

Chihiros Chihiros

10864

Nové

LED osvětlení pro akvária 114-130 cm určené pro pěstování akvarijních rostlin, vhodné do akvarijních krytů jako náhrada za doposud používané zářivky.

Více podrobností

Není skladem

3 590 Kč

s DPH

Popis

V čem se osvětlení Chihiros S serie liší oproti ostatním LED světlům:

 

Vodotěsnost a odolnost proti vodě

Vzhledem k tomu, že je osvětlení konstruováno přímo pro použití v akvarijních krytech, dostalo speciální ochranu proti stříkající vodě. Jedná se o ochranu IPX4.

Vysoké vlhkosti byla přizpůsobena i korozivzdorná ochrana.

 

Snadná výměna za současné zářivkové osvětlení v krytu

Většina akvaristů aktuálně řeší, jak v jejich krytech nahradit zastaralé zářivky za LED osvětlení. Problémem však často bývá uchycení v krytu. Chihiros S serie však tento problem řeší. Na obou koncích světla jsou adaptéry, které simulují koncovku zářivek. Světlo tedy umístíte do patic, které zbyly po zářivkách. Ty budou nyní plnit funkci držáků, avšak LED světlo napájet nebudou, jelikož to má svou elektroniku se svým napájením.

Osvětlení lze samozřejmě použít I na akvárium bez krytu. Je vybaveno držáčky pro uchycení na boční hrany akvária. Adaptery na zářivky tedy jednoduše sundáte a použijete pouze držáky na hrany akvária.

 

Jak tedy jednoduše vyměnit zářivky za LED S series?

Jednoduše vyšroubujte z patic současné zářivky a místo nich umístěte do patic Chihiros S series. Patice budou světlo bezpečně držet, což bude již jejich jedinná funkce. Nebudou již tedy světlo napájet, jelikož světlo má svůj kabel.

 

Ušetřete za energii

Pokud máte aktuálně v krytu dvě zářivky T5, můžete obě vyšroubovat a nahradit jej jedním stejně dlouhým světlem Chihiros S series. Příkon bude poloviční, ale svítivost stejná jako při použití dvou zářivek! Pokud máte v krytu dvě zářivky T8 a nahradíte je jedním stejně dlouhým světlem Chihiros, obdržíte stejný světlený výkon jako kdybyste měli v krytu tři zářivky T8.

 

Výhodná cena

Toto osvětlení těží z velmi úspěšného modelu Chihiros A series, kterého se prodalo v ČR stovky kusů s výbornými recenzemi. Světlo S series má svtejnou elektroniku, avšak vylepšený obal pro lepší ochranu před vodou, aby mohlo být ještě bezpečněji použito v krytu a take vylepšeno uchycení přímo do patic původních zářivek. Cena je velmi výhodná a oproti konkurenčním značkám nabízející stejnou funkci řádově nižší.

 

Ideální pro pěstování akvarijních rostlin

Použité LED jsou ideální pro růst rostlin. Se svou barevnou teplotou 8000K vydávají denní bílé světlo. Osvětlení je velmi intenzivní a to díky použití většího množství LED diod u sebe. Je tedy podstatně silnější (2-3x) oproti zářivkovému osvětlení.

 

Kompatibilita s akvarijními sety

Toto osvětlení S series je vhodné do všech komerčně vyráběných akvarijních setů jako Juwel, Aquatlantis, Eheim, Diversa, Aquael apod. Podrobnou tabulku pro výměnu za zářivky naleznete níže.

 

Tabulka s rozměry zářivek a osvětlení, kterým lze zářivku nahradit: (zářivky T5 jsou novější typ a jsou tenčí než zářivky T8, které jsou jejich předchůdci)

 

Zářivka T5 1200mm 54W – Zvolte Chihiros S1128, který má příkon 65W a vydává ekvivalentně světla jako vice než dvě zářivky T5 54W. LED světlo bude pasovat do patic, které máte v krytu.

 

Zářivka T8 1200mm 54W – Zvolte Chihiros S1128, který má příkon 65W a vydává ekvivalentně světla jako vice než dvě zářivky T8 54W. LED světlo bude pasovat do patic, které máte v krytu.

  

Chihiros S1128

Příkon: 65W

Rozměry: 1128 x 62 x 12 mm

Svítivost: 9700lm

Náhrada za zářivky: T5 1200mm 54W, T8 1200mm 54W

Pro akvária bez krytu o délce: 114-130 cm

 

Obsah balení:

LED osvětlení včetně potřebné kabeláže a trafa

Držáky pro uchycení na hrany akvária

Adaptéry T5 a T8 pro uchycení místo původních zářivek

Pozor! Osvětlení je dodáváno ve stříbrné barvě!

Parametry

Rozměry1128 x 62 x 12 mm
OsvětleníNáhrada za zářivky: T5 1200mm 54W, T8 1200mm 54W
Svítivost9700 lm
Pro akváriaPro akvária bez krytu o délce: 114-130 cm
Příkon65W

Videos

Světla