akvarijní CO2 set PROFI Expand

PROFI CO2 set s elektromagnetem + hnojiva v hodnotě 820 Kč zdarma

Rataj Rataj

Nové

Skladem

2 988 Kč

s DPH

Popis

AKCE! K CO2 setu pro vás máme hnojiva  v hodnotě 820 Kč zdarma

K CO2 setu získáte profesionální hnojiva Bioflor master 0,5l, Makron NPK 0,5l, Nitrate green 0,5l  a Fosfor+ 0,5l se kterými spolu s CO2 dosáhnete nádherných rostlin! 

Bioflor Master je koncentrované akvarijní hnojivo pro rostlinná akvária s výkonným LED osvětlením a dávkováním CO2 z tlakové láhve. Silné světlo a dostatek oxidu uhličitého poskytují rostlinám obrovský růstový potenciál. Bioflor Master dávkujeme denně, rostliny tak nebudou nikdy hladovět a všechny živiny okamžitě využijí pro maximální růst, syté vybarvení a vitalitu

Rostliny díky dennímu dávkování nebudou nikdy hladovět a všechny živiny okamžitě využijí pro maximální růst a syté vybarvení. Složení hnojiva je vyvinuto tak, že ani při dlouhodobé aplikaci nedochází k nežádoucímu hromadění prvků zejména mědi.

Jako zdroj draslíku obsahuje hnojivo octan draselný, který zároveň vyživuje užitečné bakterie. Bakterie zaručí, že voda v akváriu je křišťálově čistá a bez řas. Pokud máte v akváriu rychle rostoucí rostliny (50% a více pokryvu dna rostlinami) intenzivně svítíte a aplikujete CO2, můžete navíc přidávat přípravek Makron NPK, Fosfor+ nebo Nitrate green podle aktuálních požadavků rostlin.

Použití přípravku Bioflor MASTER můžete vidět ve videu Jak na pěkné akvárium nebo ve videu přírodní akvárium s Vladimírem Tomkem.

Profi set na dávkování CO2 do akvária.

  • Počítadlo bublin je napevno osazené na set, je tak zaručena maximální preciznost při seřizování (pokud je mezi ventilem a počítadlem bublin hadička, dochází ke značné "setrvačnosti")
  • Set je profesionálně zkompletovaný, všechny spoje jsou zatěsněny závitovým lepidlem pro tlakové spoje a následně je každý set podroben zkoušce těsnosti.
  • Záruka 3 roky

Set je složený z následujících komponentů:

Redukční ventil Oxyturbo Major

špičkový ventil určený pro CO2 a navržený pro použití v akvaristice

  • nastavitelný na požadovaný pracovní tlak, maximálně 3 bary
  • vybaven bezpečnostní pojistkou
  • ventil má vysokotlaký manometr na kontrolu tlaku v lahvi a nízkotlaký manometr na kontrolu výstupního tlaku
  • povrchově upraven niklováním - odolný a chemicky stálý povrch
  • kvalita: vyroben v Itálii, vyhovuje normě ČSN EN ISO 2503, společnost Oxyturbo je certifikovaná ISO 9001
  • záruka: 3 roky

Elektromagnetický CO2 ventil

pro automatické vypínání přívodu CO2 do akvária.
  • Kvalita - Tyto ventily si necháváme výrábět od prověřené továrny v Číně a jsme přímými dovozci. Proto můžeme nabídnout velmi zajímavou cenu. Tyto ventily odebírame mnoho let a prodali jsme již tisíce kusů. Výrobek tedy máme prověřený a můžeme Vám ho doporučit.
  • Servisovatelnost - Velkou výhodou je rozebiratelnost ventilu - pokud se do těla ventilu dostane nečistota která ho zneprůchodní nebo naopak zabrání jeho zavření.
  • Indikace stavu - ventil má červenou kontrolní diodu, dle které hned poznáte jestli je vypnutý nebo zapnutý

Jehlový ventil Oxyturbo

Jehlový ventil snižuje výstupní tlak redukčního ventilu na konečnou úroveň, která odpovídá našim potřebám v akvaristice.

  • Jehlový ventil Oxyturbo má jehlu ze speciální nerezové oceli (AISI 304) a velmi jemný závit. U jehlových ventilů platí, že čím jemnější závit, tím preciznější je regulace (příklad: pokud je závit příliš hrubý, jedním otočením se dostaneme například z 50 na 60 bublinek za minutu, to nám příliš přesnou regulaci neumožní. Naopak u jemného závitu změníme jedním otočením průtok z 50 na 52 bublinek. To nám umožní precizní regulaci)
  • Ventil je vyroben s minimální tolerancí výrobních nepřesností,  takže se nemůže stát, že díky vůli v závitu jehla “plave” a nastavený průtok se rozladí.

Počítadlo bublin s integrovaným zpětným ventilem

Průtok CO2 do akvária je poměrně malý - můžeme jej yjádřit počtem bublinek za minutu. Počítadlo má pak funkci jako tachometr v autě. Kontroluje nám množství CO2 proudící do nádrže. 

  • Snadné seřízení - Hlavní výhodou umístění počítadla přímo na vývod jehlového ventilu je nulová “setrvačnost” při seřizování - po regulaci jehlovým ventilem okamžitě vidíme změnu počtu bublinek. Pokud je mezi nimi delší hadička, neprojeví se změna nastavení ihned, ale až s prodlevou - seřízení tak může být solidní zkouškou trpělivosti.
  • Počítadlo je samozřejmě vybaveno zpětným ventilem, který brání průniku kapaliny z počítadla do ventilu.

CO2 tlaková lahev + ochranná klec

můžete zvolit lahev s kapacitou 0,7l (500g CO2), 2,1l (1500g CO2) nebo 5l (3750g) Pokud již lahev máte, můžete koupit set bez ní.

TIP: doporučujeme zvolit lahev největší možnou (co Vám dovolí plánované umístění) - budete méně jezdit do plnírny
TIP: lahve 2,1 a 5l mají ploché dno, stojí samy. K 0,7l lahvi je potřeba dokoupit úchyty.

Parametry:

  • rozměry 0,7l: výška 425 mm (450 mm vč. demontovatelné ochranné klece), průměr 60 mm*
  • rozměry 2,1l: výška 435 mm (460 mm vč. demontovatelné ochranné klece), průměr 105 mm*
  • rozměry 5l: výška 565 mm (570 mm vč. demontovatelné ochranné klece), průměr 140 mm*
  • Kvalita: vyrobena v České republice, odpovídá normám  ČSN EN ISO 9809-1
  • závit: W21,8×1/14“ (DIN 477/6)
  • Bezpečnost: lahev je vybavena bezpečnostním ventilem, který zabrání roztržení lahve při zahřátí.
  • Ochranná klec ventilu: zabrání mechanickému poškození a usnadní manipulaci s lahví (lahev nezvedáme za ventil!)

* kompletní rozměry setu uvádíme na konci popisu

Co ještě budete k dávkování CO2 do akvária potřebovat? 

CO2 Difuzér - poslední prvek sestavy pro dávkování CO2 - rozptyluje CO2 do vody přes mikroporézní materiál jako jemné bublinky. CO2 se tak efektivně vstřebá do akvária. Zde si  vyberete vhodný difuzér pro Vaše akvárium.

Dropchecker - jednoduché čidlo čidlo k určení obsahu CO2 v akváriu. Do dropcheckeru nalijeme vodu a indikační kapalinu a podle zbarvení roztoku víme, kolik CO2 je v akváriu. Vhodný typ vyberete v kategorii Dropcheckery

Spínací hodiny - ovládají elektromagnetický ventil a automaticky vypínají přívod CO2 do akvária v noci, kdy rostliny nespotřebovávají CO2.

Volitelné příslušenství:

pH controller - nejlepší metodou měření a dávkování CO2 do akvária je pH controller, který řídí spouštění a vypínání CO2 setu podle hladiny pH v akváriu. Přečtěte si více o dávkování CO2 pomocí pH controlleru.

Dávkování CO2 do více akvárií - pokud máte více akvárií, není potřeba kupovat více CO2 setů! Pomocí konektorů a rozbočovačů z naší nabídky není problém zásobovat CO2 několik akvárií.

Pro montáž a demontáž ventilu budete potřebovat klíč 30 mm.

Rozměry setu:

S lahví 0,7 l - výška 480 mm 
S lahví 2,1 l - výška 490 mm
S lahví 5 l - výška 605 mm 

Pokud bude CO2 set umístěn ve skříňce, potřebujeme nad ním ještě několik centimetrů místa pro napojení hadičky. 

Nevejde se Vám set do skříňky?
Zástavnou výšku lze snížit tím že se počítadlo bublin neosadí na pevno na jehlový ventil, ale počítadlo bublin umístíme na hadičku mezi jehlový ventil a akvárium. Výška setu se tím sníží následovně:

S lahví 0,7 l - výška 446 mm 
S lahví 2,1 l - výška 456 mm
S lahví 5 l - výška 570 mm 


Jedná se konečnou výšku potřebnou k instalaci (vývod na hadičku v této konfiguraci není nejvyšším bodem). V tomto případě prosím přidejte do objednávky poznámku: "Neosazovat počítadlo bublin, dodat počítadlo na hadičku"

Parametry

ZávitW 21.8 x 1/14
Typ ventilu:Jednostupňový
Bezpečnostní ventilAno
Regulace ventiluAno
Přednastavený tlak---
Ukazatel tlaku v lahviAno
Ukazatel výstupního tlakuAno
Jehlový ventilAno
Elektromagnetický ventilAno
Zpětný ventilAno
Počítadlo bublinAno
Typ lahve:plnitelné
Objem lahvevolitelný (0,7 / 2,1 / 5 l)
Výška setu50 cm (s lahví 2,1 l)

CO2